Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Henriette Oldhoff is het gezicht achter AfroDutchPaperStone. Na een aantal jaar gewerkt te hebben voor een ontwikkelingsorganisatie is Henriette in 2011 een paar maanden naar Kenia gegaan met het idee om daar een klein bedrijfje op te zetten. Hier zouden vrouwen op een creatieve manier hun inkomen kunnen verdienen met het op een eco vriendelijke manier maken van producten van gerecycled materiaal .
Ze ontmoette Ruth Jepchirchir en heeft haar in die maanden geleerd om van oud papier en aarde schalen, vazen, lampenkappen en sieraden te maken.
 Ruth huurde een werkplaatsen vlakbij haar eigen huis en werd de officiële eigenaar van Afrodutchpaperstone. 
Omdat in de regentijd de productie bijna stil komt te liggen ( de paperstone producten worden gedroogd in de zon  alvorens ze worden afgelakt) heeft Henriette 2 jaar geleden het maken van slingers en kaarten van papier en katoen geïntroduceerd. Ook hier is sprake van hergebruik want het basismateriaal is gerecycled papier en oude katoenen lakens. 
Momenteel is er al 1 vrouw fulltime bezig met het maken van de slingers en de kaarten en als het goed is komt daar binnenkort een tweede vrouw bij. Eind 2015 gaat Afrodutchpaperstone verhuizen naar een werkplaats op een eigen stukje land in een dorpje vlakbuiten Nairobi. Ruth en haar gezin gaan daar ook wonen. Een droom gaat dan in vervulling: in een mooie landelijke omgeving samen met andere vrouwen onder goede arbeidsomstandigheden werken aan de verdere ontwikkeling van Afrodutchpaperstone


» Kaarten » Banners / vlaggenlijnen » Theelicht houders » Kerst
  1 / 4  Bezig met laden...
   1  2 3 4  | Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.